• Inhoud lesprogramma

   Duur: 3 x 4 uur

  Dag 1  | Niveau 1
  Theorie

   Wind.
   Windraam uitleg.
   Veiligheid.
   Basistechnieken.
   Vasthouden van de kite.  De internationale gebarentaal van het kitesurfen.

  Praktijk

   Basistechnieken en vliegen van kite.
   Opzetten van je kite.
   Checklist voor het kitesurfen.
   Gebruik van Quick release en leash.
   Kite oplaten en landen.
   Gebruik van de trapeze.
   Controle en sturen van een Kite in het water.
   Zelfstandig landen van de kite.
   Bodydraggen met de wind mee.
   Veranderen richting bodydraggen.


  Dag 2  | Niveau 2

  Theorie

   Wat vertellen de wolken?
   Windsoorten.
   Getijden eb en vloed.
   Stromingen.
   Voorrangsregels Watersport

  Praktijk

   Self resque en inpakken kite.
   Bodydraggen en board terughalen.
   Besturing van de kite voor waterstart.
   Lichaamshouding voor de waterstart.
   Waterstart.

  Dag 3  | tot niveau 3

  Praktijk

   Zelfstandig oplaten van je kite.
   Alles over je board.
   Waterstart.
   Controleren van je snelheid.
   Aanhouden juiste richting.
   Tegen de wind in varen.
   Doorgaan met oefenen.

  Kitesurf 3-daagse cursus

   

  Complete cursus in 3 lesdagen door de week. Complete cursus in 3 lesdagen door de week.

  Meer tijd om te oefenen met varen. Meer tijd om te oefenen met varen.

  Inclusief alle materialen en pak. Inclusief alle materialen en pak.

  Geen watersport ervaring vereist. Geen watersport ervaring vereist.

  volledig gecertificeerd. Volledig gecertificeerd.


  Reserveer direct  Vragen? Bel 035-679 2911

3 DAAGSE CURSUS KITESURFEN

Volg een complete kitesurf cursus in 3 dagen door de week. Meer tijd om te oefenen met varen, deze kitesurfles is all-in. Geen ervaring vereist. Volledig  gecertificeerd.

In 3 lesdagen door de week wordt er nog meer tijd voor je genomen met deze complete kitesurf cursus. Alle ins en outs van het kitesurfen worden behandeld om je echt te leren varen!

Alle facetten van het kitesurfen komen aan bod. Denk hierbij aan de veiligheidsaspecten, het besturen van de kite, het waterstarten met een board en natuurlijk; het varen op een board met kite.
Het programma is hetzelfde als in de weekendcursus maar er is door de iets kortere dagprogramma’s verdeeld over 3 dagen, hierdoor is er ook wat meer ruimte voor rustmomenten.

Dag 1 Theorie en basistechnieken

We gaan je eerst bekend maken met een stuk theorie, het opzetten van de kite en alle veiligheidsaspecten van het kitesurfen. Vervolgens leer je, met behulp van een speciale trainerskite, de juiste techniek om een kite-vlieger te beheersen en hoe je dit op een veilige en ontspannen manier kunt doen.

We willen op deze wijze de focus leggen op ontspanning en fun, want ‘heb je meer plezier dan leer je sneller’ is ons motto.

Zodra je de techniek beheerst van het vliegen met een trainerkite wordt het tijd om het water in te gaan met een echte kite. Deze kite wordt zo afgesteld (getrimd) dat je op een ontspannen en veilige manier kunt leren kiten.

De eerste echte actieoefening ‘bodydraggen’

bodydraggen kitesurfen

In het water krijg je de eerste echt actie oefening en ga je downwind bodydraggen. Met deze oefening ervaar je direct de volle kracht van een kite waarbij je je lichaam uit het water laat slepen. Je zult hier merken hoe leuk en sensationeel het is om met een echte kite te vliegeren!

Na de downwind bodydrag wordt het tijd om te leren upwind bodydraggen. Met deze oefening leer je, hoe je tegen de wind in, altijd veilig terug naar de kant of naar je board kan komen.

Leerddoelen dag 1

Afhankelijk van je eigen leertempo brengen wij je zover als je zelf aan kunt of wilt. Mocht het je lukken dan zetten we je op dag 1 al op het board om te leren waterstarten.

Na de 1e dag heb je geleerd hoe je de kite moet optuigen en hoe je altijd veilig blijft door op de juiste manier te reageren op de kite. Ook heb je je eerste bodydrags gemaakt en heb je ervaren hoe gaaf het is om de kracht van een kite te voelen en te beheersen!

Cursus dag 2

Met de tweede dag van deze 3 daagse cursus worden alle eerder geleerde vaardigheden uit de eerste cursus dag samengevoegd tot het grote moment waarop je gaat oefenen op je eerste waterstart.

Veiligheidsoefeningen

Voordat het zover is gaan we eerst nog extra veiligheidsaspecten met je oefenen en doornemen. Niet alleen de basis vaardigheden om te kunnen kitesurfen zijn namelijk belangrijk maar ook hoe je moet reageren in onverwachte situaties, b.v. wegvallende wind, defect materiaal of een blessure. Iedereen zal het een keer meemaken dat door het wegvallen van de wind of door materiaalproblemen het onmogelijk is om terug naar het strand te varen. We leren je, zonder te kunnen varen, veilig en zelfverzekerd terug naar het strand te komen. Dit wordt ook wel een �?self rescue’ genoemd. Je leert dat veiligheid een erg belangrijk onderdeel is van het kitesurfen.

Waterstart

Om je nu klaar te stomen voor de waterstart, gaan we eerst nog eenmaal de geleerde vaardigheden herhalen om je geheugen te verfrissen. Daarna wordt het tijd om te leren omgaan met zowel een kite als een board tegelijkertijd.
We leren je de juiste lichaamshouding aan geven extra aandacht aan de besturing van de kite voor dat je gaat waterstarten. Dit zal in het begin niet makkelijk zijn, maar je zult zien dat de basis is gelegd in de voorgaande oefeningen en dat het opstappen op een kitesurfboard ook jou zal lukken.

Leerdoelen dag 2

Na de 2e dag heb je heb je de basis geleerd om goed te kunnen waterstarten. Ook heb je geleerd hoe je zonder te kunnen varen toch altijd veilig weer terug naar de kant kan komen.

Cursus dag 3

De derde dag van de cursus is gericht op het waterstarten een extra stuk theorie en natuurlijk het echte kitesurfen.

De eerste meters kitesurfen

Je gaat nu eerst de waterstart verder oefenen en verbeteren. Oefening baart kunst en je zult zien dat het steeds makkelijker wordt om vanuit het water op het board te komen. De eerste meters die je nu gaat varen op een board voelen als een overwinning en zullen je stimuleren om door te oefenen zodat je nog langer kunt blijven staan. Ons beproefde programma zal je stap voor stap vooruit helpen om het varen steeds beter te beheersen.
Het maakt niet uit dat je nog nooit op een board hebt gestaan, iedereen kan het leren. Jij dus ook!

Voorrangsregels bij het kitesurfen

Omdat je nu ook echt hebt leren varen nemen we de voorrangsregels en handige tips over de wolken, windsoorten getijden en stromingen met je door.

Leerdoelen dag 3

Na de derde dag heb je de eerste meter kunnen varen en het waterstarten nog beter onder de knie.
Daarnaast hebben we nog een extra stuk theorie doorgenomen over het weer, het water en de voorrangsregels tijden het kitesurfen.

Leer je sneller? Dan stopt deze cursusdag natuurlijk niet bij deze leerdoelen. Wij brengen je zover als jezelf kunt komen. Ons doel is niet om je te beperken in je leerproces maar om met veel plezier je zoveel mogelijk te leren.

Mocht je behoefte hebben om na deze 3 daagse cursus nog extra les te volgen dan helpen wij je altijd graag verder. Wij geven je dan de begeleiding die je nodig hebt om verdere stappen te kunnen maken.

Welke spullen heb ik nodig?

Tussen de verschillende oefeningen door nemen we af en toe een pauze. Drinken en snacks worden door ons verzorgd en hoef je niet mee te nemen. Wij voorzien in alle materialen die nodig zijn voor het kitesurfen inclusief kitesurfpakken.

De volgende zaken heb je zelf nodig:

 • Warme en makkelijke kleding die past bij het weer.
 • Zwemkleding , zwembroek of badpak.
 • Handdoek *Zonnebril, tijdens het kiten kijk je veel omhoog en in de zon.
 • Zonnebrand creme