• Sup-Start: Introductieles

    Leuke eerste kennismaking

   Geen enkele ervaring nodig.

   Inclusief alle benodigde materialen.

   

  Meer info

   

  TOUR-de-SUP: groep

  Wij organiseren regelmatig sup tours, iedereen kan mee! Aangezien dit vaak iets langere tochten zijn is een beetje supervaring echter wel aan te raden. Je kunt bij ons je board & pak huren.
  Heb je een eigen supboard maar vind je het wel leuk om met ons samen een tocht te maken? Geen probleem, hoe meer zielen hoe meer vreugd, peddel gezellig met ons mee!
  Tocht, duur 2-4 uur

    Ontdek met ons mooie suproutes

   Gezellig met anderen tochten maken

   Laagdrempelig, je hebt geen eigen SUP-spullen nodig

   

  Meer info

   

  Wat neem ik mee?

  Wij zorgen voor alle benodigde materialen, zoals de boards en peddels, wetsuits, supschoentjes, zwemvesten etc.. Het enige wat je zelf nog nodig hebt (buiten een zwemdiploma ) is:

  • Zwembroek of bikini
  • Handdoek
  • Eventueel zonnebrand
Home / Suppen in het gooi

Suppen in het gooi

101208_Parasurfing_Kurnell_10_PANO_01_3840x951_opt8

What’s SUP?

SUP staat voor Stand Up Paddling, simpel gezegd staand peddelen op een groot surfboard. Gegarandeerd plezier voor jong en oud, iedereen kan het! In het begin zoek je misschien nog wat wiebelig je balans, maar al snel heb je de juiste slag te pakken. Terwijl je van de omgeving geniet glijdt je board soepel over het water, je bepaalt zelf je eigen tempo.

Suppen in Nederland, waterland!

Stand up paddling vindt zijn oorsprong in de surfscene op Hawaii, maar ons eigen waterrijke Kikkerlandje is misschien wel het grootste supwalhalla ter wereld. Op zee, meren, slootjes, plassen, vaarten, rivieren, grachten en kanalen, suppen kan overal!

Zeker sinds de komst van opblaasbare supboards, de i-SUP, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Pomp je sup op, leg het board in het water en peddel het avontuur tegemoet!

Het is dan ook niet zo gek dat suppen in Nederland met een ware opmars bezig is. Steeds meer mensen ontdekken hoe veelzijdig deze vorm van watersport is en genieten van het vrije gevoel dat je op de SUP ervaart. Puur sup-geluk noemen wij dat!

bodydraggen kitesurfen

Suppen op de bijzonderste plekken in Gooi & Vechtstreek en Amsterdam

Wij geven les in de regio Groot Amsterdam. Afwisseling is wat stand up paddle boarden zo leuk maakt. Van de gezellige drukte rond de Amsterdamse grachten, naar de serene rust op de Spiegelplas, tot de unieke historische omgeving van de Vestingstad Naarden met zijn vestingwallen, muren, kanonnen en verdedigingsgrachten.

Wij hebben vast de beste suplocaties voor je uitgezocht:

 • Naarden: de grachten rond Naarden-Vesting, Gooimeer
 • Amsterdam: Amsterdamse grachten (binnenstad), Gaasperplas
 • Vechtplassen: Spiegelplas, Loosdrechtse Plassen, Kortenhoef en Ankeveen

Mocht je ergens anders willen suppen, vraag het ons! Uitwijken naar een andere spot is voor ons doorgaans geen probleem, wij zijn een mobiele supschool.

bodydraggen kitesurfen

Het weer:

Vergeleken met veel andere waterporten is suppen niet zo erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Geen wind geen probleem, sterker nog dat betekend meestal perfecte sup condities.

Het liefst hebben we uiteraard volop zon en aangename temperaturen, maar ook suppen in een licht buitje kan juist zijn charme hebben. En mocht het wat frisser zijn, wij hebben heerlijke warme pakken voor jullie! Waait het op open water iets te hard, dan zoeken we het wat meer beschut, ook hierbij is het voordeel dat je met een opblaas sup zo flexibel bent.

 • Het spreekt voor zich dat wij niet met gevaarlijk weer het water opgaan, dus komt er storm of wordt er onweer voorspelt, helaas volgende keer beter!