• introductie les kitesurfen vanaf €110.-Introductieles kitesurfen

  voordelen introductieles kitesurfen Leuke introductie in de kitesport.

  voordelen introductieles kitesurfen Focus op ontspanning en fun.

  voordelen introductieles kitesurfen Inclusief alle materialen.

  voordelen introductieles kitesurfen Elke deelnemer een certificaat.


  Reserveer direct  Ideale windrichting Muiderberg

  thumb ideale windrichting kitesurflocatie muiderberg  ideale windrichting Ideale windrichting
   vlagerige windrichting Vlagerige wind
   afdrijfgevaar! Afdrijfgevaar!

  Voordelen Kitesurflocatie Muiderberg

  voordelen kitespot muiderberg Water is ondiep en vlak, ideaal om te leren kitesurfen.

  voordelen kitespot muiderberg Gezellige sfeer. Jachthaventje, Restaurant en toilet in de buurt.

  voordelen kitespot muiderberg Centrale ligging in Nederland.


  Nadelen kitesurflocatie Muiderberg

  nadelen kitespot muiderberg Beperkte ruimte op het strandje.

  nadelen kitespot muiderberg Bij westelijke wind vooral vlagerig.
  Bereikbaarheid en parkeren

  Muiderberg heeft een centrale ligging in Nederland, vlakbij Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort en maakt het kitesurfen bereikbaar voor een grote groep mensen.


  Routebeschrijving

  routebeschrijving muiderberg

  Het is makkelijk bereikbaar vanaf de A6 (afslag 1) vanuit de polder en de A1 (afslag Muiderberg) vanuit de rest van Nederland. Je kunt het gewoon niet missen en je staat na de afslag binnen 5 minuten op het strand.

  Klik hier voor een routebeschrijving


  Parkeren

  Adres: Kerkpad , 1399 HA Muiderberg, Nederland

  parkeren muiderberg

  Parkeer je auto op de gratis parkeerplaats bij de kruising van de Dijkweg en het Kerkpad.

   

  Mocht er geen plek meer zijn dan kun je ook nog terecht op de parkeerplaats van het sportcomplex 'de Negen Morgen. Rij hiervoor de Dijkweg wat verder af en sla linksaf naar het grote parkeerterrein van de sportvereniging.

  Adres Complex De Negen Morgen Sportclub: Dijkweg 1, 1398PG Muiden, Telefoon: 0294-263781

  Let op! het is verboden te parkeren aan de Dijkweg behalve op de daarvoor bestemde plekken. Wees gewaarschuwd, er wordt regelmatig door de politie op fout parkeerders gecontroleerd.

MUIDERBERG

Muiderberg ligt vlakbij Amsterdam en is een top plek voor kitesurfers. Deze locatie heeft een groot gedeelte met ondiep water en is voldoende vlak om snel te leren kitesurfen, een ideale plek dus voor een eerste kitesurfles!

De windrichting is bepalend of er hier kitesurfles kan worden gegeven.

Makkelijk leren Kitesurfen!

De kitesurf leslocatie is van groot belang voor de kwaliteit van de cursus. Het leerproces gaat namelijk een stuk sneller wanneer het water ondiep is en je overal kunt staan. Dit is nou precies het geval bij Muiderberg. Tot enkele honderden meters uit de kant komt het water niet boven je heupen uit en is het, bij de juiste weersomstandigheden, dus altijd een veilige en makkelijke plek voor kitesurfles.

Met name in de maanden april, mei en juni als het met mooi weer is met een ideale windrichting  kun je bij Muiderberg goed terecht. De zee locaties hebben dan vaak aflandige wind en zijn dan minder geschikt om te kitesurfen.

De sfeer is in Muiderberg ook altijd gezellig en je zult hier zowel beginners als gevorderde kitesurfers tegenkomen die je graag verder helpen wanneer je een vraag hebt of even wat advies kunt gebruiken.

Kitesurflessen

Wil je veilig en met plezier in Muiderberg een kitesurfles volgen? Er wordt kitesurfles gegeven op elk niveau voor jong en oud. Kom kitesurfen en start een nieuwe uitdaging!

Kitesurfles introductie

Wil je een kitesurfles gewoon eens proberen? Of twijfel je nog of je een weekend of 3 -daagse cursus wilt volgen? Dan is deze introductie cursus ideaal voor jou!

Lees alles over de Kitesurfles Introductie.

wetsuit2

Kitesurfles Weekend

In 1 weekend de basis leren van het kitesurfen? het is mogelijk met een 2-daagse cursus. Dit uitgebreide programma heeft alle aspecten van een  basiscursus.

Lees alles over de Kitesurfles Weekend.

wetsuits

Kitesurfles 3 dagen

Volg een complete kitesurf cursus in 3 dagen door de week. Meer tijd om te oefenen met varen, deze kitesurfles is all-in. Geen ervaring vereist. Volledig gercertificeerd.

Lees alles over de 3 daagse kitesurfles

Kitespot

kitespot wijk aan zee

Wind
Muiderberg is een goede kitesurfles locatie voor noordwest tot noordoosten wind. Bij een westelijke wind kan deze door de bomen nogal vlagerig zijn in het oplaatgebied.

De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn omdat door de binnenlandse ligging de windsterkte vaak wat minder is.

Water
In het begin van het water is het zeer ondiep (circa 30 cm) en wordt het geleidelijk aan dieper. Tot ongeveer 100 meer van de kant kun je staan, daarna wordt het dieper door een vaargeul.

In de zomermaanden dient er rekening te worden gehouden met een afgebakend zwemgebied waar je als kitesurfer niet mag komen.

kitesurfgebied wijk aan zee Kitesurf gebied      zonegrens kitesurfspot wijk aan zee Zone grens      kitesurf strand wijk aan zee Kitesurf strand       parkeergelegenheid wijk aan zee kitesurfen Parkeer gelegenheid

Voorzieningen en adressen

Muiderberg heeft goede voorzieningen Aan de pier bevind zich een jachthaventje en centraal op het strand Palviljoen De Zeeuwmeeuw waar je prima kunt eten. Speciaal voor watersporters is er bij de jachthaven een buiten toilet voor als je een wetsuit aan hebt.

Jachthaven

Watersport centrum Muiderberg, Zeeweg 4, 1399 GP Muiderberg

 

Eetgelegenheden

De Zeemeeuw Strandpaviljoen / Eetgelegenheid , Zeeweg 1a, 1399 GP Muiderberg
Eetcafé de Brink, Graaf Florislaan 2, 1399 VL Muiderberg
Restaurant ’t Lagerhuys, Dorpsstraat 29, 1399 GT Muiderberg

Kitesurfshop in de buurt

Er is een kitesurfshop binnen 10 minuten bereik. In Bussum zit kitesurfshop Kiboco waar ze je direct verder kunnen helpen.
Kitesurfshop Kiboco adres: Brinklaan 114 1404GT Bussum Nederland 035-6782911