Home / SUP

SUP

Stand Up Paddle (SUP)

stand up paddle sup surfen

Is het leuk?

Jazeker dat het leuk is! Vooral als er weinig wind en golven zijn. Op een warme, drukke dag is het heerlijk om tegen zonsondergang de SUP te pakken en een mooi tochtje van de drukke kust weg te maken, heel rustgevend!

Daarnaast gebruiken veel mensen het ook als een work-out. Je traint met SUP-en bijna alle spiergroepen; je benen, buik, rug en armen!

Als je wat vaker oefent dan kun je op den duur ook kleine golfjes pakken op een SUP-board. Een heel gaaf gevoel! Want je kunt zelfs de kleinste golfjes pakken, al ver voor ze breken. Je laat alle andere surfers achter je liggen!

We geven SUP-les vanaf 14 jaar. De boards zijn te groot voor kids, ze zijn namelijk 12 ft. (3 meter). Je kan wel samen met je kind SUP-en. Vraag bij je aanmelding naar deze optie.

Wat doen we tijdens de SUP-les?

We beginnen met alle (veiligheids-) instructies, waarna we het water op gaan. Het eerste gedeelte van de Stand Up Paddle les zal bestaan uit het vinden van het balans op je board en beheersing van het board. Daarna leren we je draaien en snelheid maken. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we daarna een afstand afleggen of proberen we al golfjes te surfen.

Wat kost een SUP-les?

Een Stand Up Paddle les kost €20,- p.p. en duurt 1 uur. Dit is inclusief een goed en veilig SUP-board en peddel.

Wat als ik het écht te gek vind?

Dan kan je na afloop van de les een huurkaart aanschaffen. Je kunt dan langskomen wanneer je zin hebt en een SUP en wetsuit pakken. De kosten hiervoor zijn:

SUP Verhuur SUP Wetsuit SUP + Wetsuit
1 uur €10 €5 €15
10 uur €85 (€15 korting) €40 (€10 korting) €100 (€50 korting)
Onbeperkt €150 €120 €225

Hoe reserveer ik een SUP-les?

Je SUP-les reserveer je door rechtsboven op ‘reserveer surfles’ te klikken en vervolgens voor de SUP-les te kiezen.