SUPPEN

sup-surf

LOCATIES

Ga met ons suppen! Op de mooiste plekjes in ’t Gooi, zoals Naarden Vesting. Ook voor verkoop & verhuur.

zwembroek

ACTIVITEITEN

Boardshorts, bikini’s en zwembroeken. Van Brunotti, Roxy, Quiksilver, Volcom, MC2 en Sundek!

kite-surf

VERHUUR

Kitesurfschool Kiboco geeft al bijna 15 jaar kitesurfles. Daarnaast verkopen wij kiteboards, kites, wetsuits & trapezes.

bril-surf

TARIEVEN

Zonnebrillen, slippers & espadrilles. Zomerhoedjes, kikoy of hamam handdoek, zonnebrandcrème. Check!

Wat is het?

Al veel gesignaleerd in de chique Zuid-Europese badplaatsen en nu ook verkrijgbaar in Nederland! Mooie kwaliteit swimshorts met de vrolijkste printjes. Ook de populaire vader-zoon zwembroeken!

Waar doen we het?

Wie zegt: zon, zee & strand, zegt slippers, zegt Reef! Met ook voor in de stad de mooiste slippers. Verschillende soorten. Zoals de Reef Fanning met flesopener, leren slippers en kinderslippers.

Wat kost het?

Sundek begon in 1972 met het maken van boardschorts voor surfers in California. Anno 2015 zijn Sundek zwemshorts – met de kenmerkende regenboog op de achterkant – weer helemaal hip!

SUMMER
Sand, Surf & Sun

What’s SUP?

SUP staat voor Stand Up Paddling, simpel gezegd staand peddelen op een groot surfboard. Gegarandeerd plezier voor jong en oud, iedereen kan het! In het begin zoek je misschien nog wat wiebelig je balans, maar al snel heb je de juiste slag te pakken. Terwijl je van de omgeving geniet glijdt je board soepel over het water, je bepaalt zelf je eigen tempo.

Suppen in Nederland, waterland!

Stand up paddling vindt zijn oorsprong in de surfscene op Hawaii, maar ons eigen waterrijke Kikkerlandje is misschien wel het grootste supwalhalla ter wereld. Op zee, meren, slootjes, plassen, vaarten, rivieren, grachten en kanalen, suppen kan overal!

Zeker sinds de komst van opblaasbare supboards, de i-SUP, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Pomp je sup op, leg het board in het water en peddel het avontuur tegemoet!

Het is dan ook niet zo gek dat suppen in Nederland met een ware opmars bezig is. Steeds meer mensen ontdekken hoe veelzijdig deze vorm van watersport is en genieten van het vrije gevoel dat je op de SUP ervaart. Puur sup-geluk noemen wij dat!

Suppen op de bijzonderste plekken in Gooi & Vechtstreek en Amsterdam

Wij geven les in de regio Groot Amsterdam. Afwisseling is wat stand up paddle boarden zo leuk maakt. Van de gezellige drukte rond de Amsterdamse grachten, naar de serene rust op de Spiegelplas, tot de unieke historische omgeving van de Vestingstad Naarden met zijn vestingwallen, muren, kanonnen en verdedigingsgrachten.

Wij hebben vast de beste suplocaties voor je uitgezocht:

  • Naarden: de grachten rond Naarden-Vesting, Gooimeer
  • Amsterdam: Amsterdamse grachten (binnenstad), Gaasperplas
  • Vechtplassen: Spiegelplas, Loosdrechtse Plassen, Kortenhoef en Ankeveen

Mocht je ergens anders willen suppen, vraag het ons! Uitwijken naar een andere spot is voor ons doorgaans geen probleem, wij zijn een mobiele supschool.

Het weer:

Vergeleken met veel andere waterporten is suppen niet zo erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Geen wind geen probleem, sterker nog dat betekend meestal perfecte sup condities.

Het liefst hebben we uiteraard volop zon en aangename temperaturen, maar ook suppen in een licht buitje kan juist zijn charme hebben. En mocht het wat frisser zijn, wij hebben heerlijke warme pakken voor jullie! Waait het op open water iets te hard, dan zoeken we het wat meer beschut, ook hierbij is het voordeel dat je met een opblaas sup zo flexibel bent.

  • Het spreekt voor zich dat wij niet met gevaarlijk weer het water opgaan, dus komt er storm of wordt er onweer voorspelt, helaas volgende keer beter!

TOUR-de-SUP: groep

Wij organiseren regelmatig sup tours, iedereen kan mee! Aangezien dit vaak iets langere tochten zijn is een beetje supervaring echter wel aan te raden. Je kunt bij ons je board & pak huren.
Heb je een eigen supboard maar vind je het wel leuk om met ons samen een tocht te maken? Geen probleem, hoe meer zielen hoe meer vreugd, peddel gezellig met ons mee!
Tocht, duur 2-4 uur

   Ontdek met ons mooie suproutes

 Gezellig met anderen tochten maken

 Laagdrempelig, je hebt geen eigen SUP-spullen nodig

Wat neem ik mee?

Wij zorgen voor alle benodigde materialen, zoals de boards en peddels, wetsuits, supschoentjes, zwemvesten etc.. Het enige wat je zelf nog nodig hebt (buiten een zwemdiploma ) is:

  • Zwembroek of bikini
  • Handdoek
  • Eventueel zonnebrand

Stand Up Paddle (SUP)

stand up paddle sup surfen

Is het leuk?

Jazeker dat het leuk is! Vooral als er weinig wind en golven zijn. Op een warme, drukke dag is het heerlijk om tegen zonsondergang de SUP te pakken en een mooi tochtje van de drukke kust weg te maken, heel rustgevend!

Daarnaast gebruiken veel mensen het ook als een work-out. Je traint met SUP-en bijna alle spiergroepen; je benen, buik, rug en armen!

Als je wat vaker oefent dan kun je op den duur ook kleine golfjes pakken op een SUP-board. Een heel gaaf gevoel! Want je kunt zelfs de kleinste golfjes pakken, al ver voor ze breken. Je laat alle andere surfers achter je liggen!

We geven SUP-les vanaf 14 jaar. De boards zijn te groot voor kids, ze zijn namelijk 12 ft. (3 meter). Je kan wel samen met je kind SUP-en. Vraag bij je aanmelding naar deze optie.

Wat doen we tijdens de SUP-les?

We beginnen met alle (veiligheids-) instructies, waarna we het water op gaan. Het eerste gedeelte van de Stand Up Paddle les zal bestaan uit het vinden van het balans op je board en beheersing van het board. Daarna leren we je draaien en snelheid maken. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we daarna een afstand afleggen of proberen we al golfjes te surfen.

Wat kost een SUP-les?

Een Stand Up Paddle les kost €20,- p.p. en duurt 1 uur. Dit is inclusief een goed en veilig SUP-board en peddel.

Wat als ik het écht te gek vind?

Dan kan je na afloop van de les een huurkaart aanschaffen. Je kunt dan langskomen wanneer je zin hebt en een SUP en wetsuit pakken. De kosten hiervoor zijn:

SUP Verhuur SUP Wetsuit SUP + Wetsuit
1 uur €10 €5 €15
10 uur €85 (€15 korting) €40 (€10 korting) €100 (€50 korting)
Onbeperkt €150 €120 €225

Hoe reserveer ik een SUP-les?

Je SUP-les reserveer je door rechtsboven op ‘reserveer surfles’ te klikken en vervolgens voor de SUP-les te kiezen.