• Inhoud lesprogramma

   Duur: 2 x 4,5 uur

  Dag 1  | Niveau 1
  Theorie

   Wind.
   Veiligheid.
   Basistechnieken.
   Vasthouden van de kite.

  Praktijk

   Basistechnieken en vliegen van kite.
   Windraam uitleg.
   Opzetten van je kite.
   Checklist voor het kitesurfen.
   Gebruik van Quick release en leash.
   De internationale gebarentaal van het kitesurfen.
   Kite oplaten en landen.
   Gebruik van de trapeze.
   Controle en sturen van een Kite in het water.
   Zelfstandig landen van de kite.
   Bodydraggen met de wind mee.
   Veranderen richting bodydraggen.


  Dag 2  | Niveau 2 tot 3

  Theorie

   Wat vertellen de wolken?
   Windsoorten.
   Getijden eb en vloed.
   Stromingen.
   Voorrangsregels Watersport

  Praktijk

   Self resque en inpakken kite.
   Bodydraggen en board terughalen.
   Besturing van de kite voor waterstart.
   Lichaamshouding voor de waterstart.
   Waterstart.
   Zelfstandig oplaten van je kite.
   Alles over je board.
   Waterstart.
   Controleren van je snelheid.
   Aanhouden juiste richting.
   Tegen de wind in varen.
   Doorgaan met oefenen.


  Kitesurf weekendcursus

   

  Alle ins en outs van kitesurfen. Alle ins en outs van kitesurfen.

  2 langere lesdagen van 4,5 uur. 2 langere lesdagen van 4,5 uur.

  Inclusief alle materialen en pak. Inclusief alle materialen en pak.

  Geen watersport ervaring vereist. Geen watersport ervaring vereist.

  Volledig gecertificeerd. Volledig gecertificeerd.


  Reserveer direct  Vragen? Bel 035-679 2911

WEEKENDCURSUS KITESURFEN

In 1 weekend de basis leren van het kitesurfen? het is mogelijk met een 2-daagse cursus. Deze kitesurf cursus heeft een uitgebreid programma waarbij alle aspecten van een  basiscursus worden bijgebracht.

Maar pas op! Na 1 weekend ben je besmet met een nieuw sportvirus waar je niet snel meer van afkomt!

Deze weekendcursus is een volledig  gecertificeerd programma waarbij je in 2 lesdagen alle basis aspecten van het kitesurfen leert. Denk hierbij aan de veiligheid, het besturen van de kite, het waterstarten met een board en natuurlijk; het eerste vaarmoment! We delen hier de dagen wat anders in als tijdens onze week cursus met een langere lesdag op de zaterdag en zondag. Daarmee volg je hetzelfde programma als tijdens een 3 daagse cursus maar dan verpakt in het weekend.

Dag 1 Theorie en basistechnieken

theorie basisvaardigheden kitesurfenWe gaan je eerst bekend maken met een stuk theorie, het opzetten van de kite en alle veiligheidsaspecten van het kitesurfen. Vervolgens leer je, met behulp van een speciale trainerskite, de juiste techniek om een kite-vlieger te beheersen en hoe je dit op een veilige en ontspannen manier kunt doen.
We willen op deze wijze de focus leggen op ontspanning en fun, want ‘heb je meer plezier dan leer je sneller’ is ons motto.
Zodra je de techniek beheerst van het vliegen met een trainerkite wordt het tijd om het water in te gaan met een echte kite. Deze kite wordt zo afgesteld (getrimd) dat je op een ontspannen en veilige manier kunt leren kiten.

De eerste echte actieoefening ‘bodydraggen’

bodydraggen kitesurfenIn het water krijg je de eerste echt actie oefening en ga je downwind bodydraggen. Met deze oefening ervaar je direct de volle kracht van een kite waarbij je je lichaam uit het water laat slepen. Je zult hier merken hoe leuk en sensationeel het is om met een echte kite te vliegeren! Na de downwind bodydrag wordt het tijd om te leren upwind bodydraggen. Met deze oefening leer je, hoe je tegen de wind in, altijd veilig terug naar de kant of naar je board kan komen.

Leerddoelen dag 1

Afhankelijk van je eigen leertempo brengen wij je zover als je zelf aan kunt of wilt. Mocht het je lukken dan zetten we je op dag 1 al op het board. Na de 1e dag heb je geleerd hoe je de kite moet optuigen en hoe je altijd veilig blijft door op de juiste manier te reageren op de kite. Ook heb je je eerste bodydrags gemaakt en heb je ervaren hoe gaaf het is om de kracht van een kite te voelen en te beheersen!

Dag 2 Water en board

water en board kitesurfenMet de  tweede dag van deze weekend cursus ben je nog maar 1 dag verwijderd van je  certificering om onafhankelijk te kunnen gaan kitesurfen.  Alle eerder geleerde vaardigheden uit de eerste cursus dag worden samengevoegd tot het grote moment waarop je gaat oefenen op je eerste waterstart.

Veiligheidsoefeningen

Voordat het zover is gaan we eerst nog extra veiligheidsaspecten met je oefenen en doornemen. Niet alleen de basis vaardigheden om te kunnen kitesurfen zijn namelijk belangrijk maar ook hoe je moet reageren in onverwachte situaties, b.v. wegvallende wind, defect materiaal of een blessure.
Iedereen zal het een keer meemaken dat door het wegvallen van de wind of door materiaalproblemen het onmogelijk is om terug naar het strand te varen. We leren je, zonder te kunnen varen, veilig en zelfverzekerd terug naar het strand te komen. Dit wordt ook wel een ‘self rescue’ genoemd.
Je leert dat veiligheid een erg belangrijk onderdeel is van het kitesurfen.

Waterstart en eerste meters varen

kitesurfen waterstarten eerste meters varenOm je nu klaar te stomen voor de waterstart, gaan we eerst nog eenmaal de geleerde vaardigheden herhalen om je geheugen op te frissen. Daarna wordt het tijd om te leren omgaan met zowel een kite als een board tegelijkertijd. Dit zal in het begin niet makkelijk zijn, maar je zult zien dat de basis is gelegd in de voorgaande oefeningen en dat het opstappen op een kitesurfboard ook jou zal lukken.
Ons beproefde programma zal je stap voor stap vooruit helpen naar het grote moment om de eerste meters te kunnen varen. Het maakt niet uit dat je nog nooit op een board hebt gestaan, iedereen kan het leren. Jij dus ook!

Leerdoelen dag 2

Na de 2e dag heb je leren waterstarten en de eerste meters kunnen varen. Ook heb je geleerd hoe je zonder te kunnen varen toch altijd veilig weer terug naar de kant kan komen.

Leer je sneller? Dan stopt deze cursusdag natuurlijk niet bij het waterstarten en de eerste meters. Wij brengen je zover als jezelf kunt komen. Ons doel is niet om je te beperken in je leerproces maar om met veel plezier je zoveel mogelijk te leren.
Mocht je behoefte hebben om na deze weekendcursus nog extra les te volgen dan helpen wij je altijd graag verder. Wij geven je dan de begeleiding die je nodig hebt om verdere stappen te kunnen maken.

Welke spullen heb ik nodig?

Tussen de verschillende oefeningen door nemen we af en toe een pauze. Drinken en snacks worden door ons verzorgd en hoef je niet mee te nemen. Wij voorzien in alle materialen die nodig zijn voor het kitesurfen inclusief kitesurfpakken.

De volgende zaken heb je zelf nodig:

 • Warme en makkelijke kleding die past bij het weer.
 • Zwemkleding , zwembroek of badpak.
 • Handdoek *Zonnebril, tijdens het kiten kijk je veel omhoog en in de zon.
 • Zonnebrand creme