• introductie les kitesurfen vanaf €110.-Introductieles kitesurfen

   

  voordelen introductieles kitesurfen Leuke introductie in de kitesport.

  voordelen introductieles kitesurfen Focus op ontspanning en fun.

  voordelen introductieles kitesurfen Inclusief alle materialen.

  voordelen introductieles kitesurfen Elke deelnemer een certificaat.

   

  Reserveer direct  Ideale windrichting Wijk aan Zee

  ideale windrichting kitesurflocatie wijk aan zee

  ideale windrichting Ideale windrichting

  vlagerige windrichting Vlagerige wind

  afdrijfgevaar! Afdrijfgevaar!  Voordelen Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  voordelen kitespot wijk aan zee Breed strand dus meer dan genoeg ruimte.

  voordelen kitespot wijk aan zee Betrouwbare en constante wind.

  voordelen kitespot wijk aan zee Door beschutting van Pier weinig windgolven.

   voordelen kitespot wijk aan zeeVoor iedereen geschikt, van beginners tot pro’s.

  voordelen kitespot wijk aan zee Leuke strandpaviljoens.

   

  Nadelen kitesurflocatie Wijk aan Zee

  nadelen kitespot wijk aan zee Lange wandeling naar cursusplek op strand.

  nadelen kitespot wijk aan zee Water eerst even ondiep maar daarna word het vrij snel dieper.

  nadelen kitespot wijk aan zee Bij westen wind kan er veel golfslag en een stroming ontstaan.  Bereikbaarheid en parkeren

  Wijk aan Zee is vanaf Amsterdam en voor iedereen die centraal woont in de Randstad  zeer snel te bereiken.

  Routebeschrijving

  routebeschrijving wijk aan zee

  Neem vanaf de A9 bij knooppunt Velsen de afslag richting Beverwijk. Ga door de Velser tunnel en neem de afslag Beverwijk en volg de borden richting Wijk aan Zee. Bij Wijk aan zee aangekomen neem de Reyndersweg en ga richting de Tata staal fabriek. Rij tussen 
  de duinen helemaal door tot dat je niet verder kunt. Parkeer bij restaurant Sea You en je ontmoet ons voor je les. Ook hier is het gratis parkeren.

  Klik hier voor een routebeschrijving naar Wijk aan Zee

   

  Parkeren

  Adres: Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord

  parkeren wijk aan zee

  Helemaal aan het einde van de Reyndersweg voorbij de laatste windmolen vind je een kleine parkeerplaats.Door het beperkt aantal plekken kan het hier al snel vol zijn, je kunt dan ook omkeren en de auto langs de Reyndersweg zelf parkeren. Alle parkeerplaatsen zijn hier helemaal gratis.

   Let op! Er zijn meldingen bekend van auto-inbraken. Wees gewaarschuwd en laat geen waardevolle spullen achter in de auto.

WIJK AAN ZEE

Wijk aan Zee behoort tot de allerbeste kitesurf locaties van Nederland voor zowel beginners als ervaren kitesurfers. De betrouwbare en constante wind maken het voor beginners makkelijker om de kite te controleren.

Door de beschutting van de 1km lange Pier zijn er bij zuid(wester) wind relatief weinig windgolven en heb je minder last van de branding tijdens de kitesurf les. Bijna nergens aan de kust vindt je deze unieke situatie.

In Wijk aan Zee komt iedere kitesurfer: van beginners tot absolute pro’s

Naast beginners komen ook zeer ervaren kitesurfers in Wijk aan Zee helemaal aan hun trekken. Zodra je buiten het beschutte gebied van de pier bent, heb je te maken met geweldige golven. Je ziet op het strand direct dat hier een echte kitesurf gemeenschap aanwezig is, op drukke dagen vindt je hier honderden vriendelijke en enthousiaste kitesurfers. Hier komt iedereen: van beginners tot absolute pro’s. De vriendelijke mentaliteit zorgt ervoor dat je nooit verlegen komt te zitten om een goed advies en hulp bij je eerste stappen in het kitesurfen.

Mocht je materiaal problemen hebben dan staat Hightide kitesurfshop in IJmuiden op 15 minuten rijden voor je klaar. Met de mooie duinen en de karakteristieke Tata staal fabriek op de achtergrond ben je met één kitesurf sessie verkocht en zal je hier graag terug blijven komen.

Kitesurflessen

Wil je veilig en met plezier in Wijk aan Zee een kitesurfles volgen? Er wordt kitesurfles gegeven op elk niveau voor jong en oud. Kom kitesurfen en start een nieuwe uitdaging!

Kitesurfles introductie

Wil je een kitesurfles gewoon eens proberen? Of twijfel je nog of je een weekend of 3 -daagse cursus wilt volgen? Dan is deze introductie cursus ideaal voor jou!

Lees alles over de Kitesurfles Introductie.

wetsuit2

Kitesurfles Weekend

In 1 weekend de basis leren van het kitesurfen? het is mogelijk met een 2-daagse cursus. Dit uitgebreide programma heeft alle aspecten van een  basiscursus.

Lees alles over de Kitesurfles Weekend.

wetsuits

Kitesurfles 3 dagen

Volg een complete kitesurf cursus in 3 dagen door de week. Meer tijd om te oefenen met varen, deze kitesurfles is all-in. Geen ervaring vereist. Volledig  gecertificeerd.

Lees alles over de 3 daagse kitesurfles

Kitespot

kitespot wijk aan zee

Wind
Wijk aan Zee is een goede kitesurfles locatie voor zuidwest tot noorden wind. Het voordeel hier is de constante wind die de vliegercontrole tijdens het kiten een stuk eenvoudiger maakt. De wind wordt ook nauwelijks beïnvloed door de pier omdat deze niet zo hoog is. Bij dagen met erg harde wind kan er worden uitgeweken naar een andere locatie wat verder van de kust af. In het binnenland is de wind over het algemeen wat rustiger zodat er dan prettig door gelest kan worden.

Water
Als je het water in loopt, dan is het eerst even ondiep maar daarna word het vrij snel dieper. Daarnaast heb je te maken met de branding en de golven. Vlak achter de pier zijn de golven het kleinst en verder van de pier worden de golven al snel een stuk groter. De meest ideale plek in het water verschilt van moment tot moment doordat de waterstand en zandbankjes de golven beïnvloeden maar dat zoeken wij uiteraard voor je uit!
Bij een westen wind kan er veel golfslag en een stroming staan. We laten ons hier vooraf over informeren. Mocht dit te gevaarlijk zijn dan wijken we uit naar een andere kitesurf locatie of kiezen we een ander tijdstip.

kitesurfgebied wijk aan zee Kitesurf gebied      zonegrens kitesurfspot wijk aan zee Zone grens      kitesurf strand wijk aan zee Kitesurf strand       parkeergelegenheid wijk aan zee kitesurfen Parkeer gelegenheid

Voorzieningen en adressen

Op het strand van Wijk aan Zee vind je de prachtige strandtenten Timboektoe, Aloha en Statler & Waldorf met een heel relaxte surf sfeer. Je kunt hier na de kitesurfles heerlijk nagenieten en prima wat drinken of eten. De mooie duinen en lange pier geven meegekomen vrienden of familie genoeg te doen als ze wat meer willen zien dan jouw kitesurfles.

Strandpaviljoens / Eetgelegenheid

Timboektoe Reyndersweg 1 1951 LA Velsen Noord 0251 373 050
Aloha Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord 0251 374 130 (Momenteel gesloten wegens brand)
Statler & Waldorf Reijndersweg 2 1951 LA Velsen-Noord 0251-374141/06-55303216
Restaurant Sea You Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord 0251 374 922

 

Hotels

Wijk aan Zee heeft genoeg  hotels, pensions en vakantiewoningen waar je terecht kunt als je er langer wil verblijven. Voor een overzicht zie:
http://www.tipwijkaanzee.nl/overnachten/

Kitesurfshop in de buurt

Hightide Surfshop  Trompstraat 21, 1971 AA IJmuiden 0255 512 494

 

Camping

Camping de Banjaert, Burgemeester Rothestraat 43A,  1949 CB Wijk aan Zee 0251 37 4318

 

Bezienswaardigheden / activiteiten

Forteiland IJmuiden Forteiland 10 1976DZ IJmuiden 0255-527707
Bazaar Beverwijk Montageweg 1948PH Beverwijk
Ruïne van Brederode Velserenderlaan 2, 2082 LA Santpoort